2017-07-13
餐廳位於一樓,一上樓梯就見到。第一眼既感覺係好簡單,室內天花用左少少樹藤花籃黎做裝飾,配合番餐廳名。叫左個set dinner,包左蠔,湯,沙津,主菜,甜品同一杯油。生蠔口感係creamy既同大隻。呢款味道偏甜,海水味唔重。易入口岩初初食生蠔既人食牛肝菌忌廉湯睇到同食落d菌好多飲落有口感,味道濃郁。意式米蘭牛扒因為未食過呢種牛扒所以叫黎食下。佢話係焗牛扒黎,焗豬扒就食得多,焗牛扒真係第一次食。望落似炸既,d肉都偏嫩,面頭有蕃茄食落酸酸地 。自家製意大利芝士餅十分creamy入口即溶,聞落咖啡味重,食落唔覺,所以我唔甘好咖啡都食左兩三啖另外仲單啦左碟意粉卡邦尼意粉好正既係係客人面前煮,利用一大舊芝士係上面攪d意粉,一開支火槍就好吸引人去睇同影相錄影D火好震撼。食落意粉有煙薰味好特別加上份量多,可以兩三個人share。但個人鐘意食軟身意粉,今次既就有粉粉偏硬,不過都係好食既睇餐牌,餐廳得酒或者茶、咖啡嗌黎飲,如果有番果汁就仲好啦!
生蠔
牛肝菌忌廉湯
睇到同食落d菌好多飲落有口感,味道濃郁。
意式米蘭牛扒
自家製意大利芝士餅
另外仲單啦左碟意粉
卡邦尼意粉
睇餐牌,餐廳得酒或者茶、咖啡嗌黎飲,如果有番果汁就仲好啦!