餐廳: 大快活
資訊:

2022-02-27 267 瀏覽
宜家有不少快餐連鎖店都有網上訂餐優惠,雖然多數是九折,但省得就省,加上我覺得又好方便,預番時間去拎就得,又唔駛等,正!今日就揀了這間快餐連鎖店,真係好耐沒有食過。見佢網上登記會員計劃即送$20電子優惠劵,一張$10和兩張$5,當然唔執輸。三點三下午茶時間,下午茶都有幾多個系列,而我就選了「港式滋味」系列中的沙嗲牛肉即食麵配餐飲($31)。嗰網上點餐介面都設計得幾易用,好清晰,唔錯! 先將即食麵改咗上海粉麵,而餐飲就要了熱好立克走,再加配陳皮紅豆沙(+$9.5),下午茶都食得咁豐富,哈! 沙嗲牛肉上海粉麵大大碗,都有五六件牛肉,仲加咗少少椰菜、紅蘿蔔和木耳,驚喜! 牛肉都幾腍嫩,弄得入味,有沙嗲香和花生香,好味! 上海粉麵就腍咗少少,但滑嘟嘟,若然沙嗲汁杰身啲就可掛在麵條上,宜家就唔太夠味。熱好立克走($0/跟餐)即是走糖,但竟然都搭了包煉奶,好細心! 不過...其實唔加煉奶都好夠味,走糖的甜度就岩晒我口味。入口暖笠笠,又唔太甜,不錯!加配陳皮紅豆沙(+$9.5)都大大碗,超飽肚。一打開蓋就聞到陳皮香,紅豆沙色澤深濃,紅豆煲至起沙,好粉綿,味道香甜,啖啖陳皮香,好吃! 提外話:本應加埋所
熱好立克走
陳皮紅豆沙

提外話:本應加埋所有共價$40.5,用咗$5會員優惠劵之後,估唔到仲可享網上訂餐九折優惠,最後實收$31.4,我妹真係省到盡,哈!
2022-02-26
外賣自取
$31.4 (下午茶)
熱好立克走