2009-12-31 21 瀏覽
琴日第一次去K11,係尖東站通道對正呢間 Misocool,見裝修同埋食物相片已經有 d 興趣,結果行完一轉,決定就試下呢間啦。叉燒拉麵 (麵豉湯底)($48) 湯底:較鹹,但是我OK食得鹹,所以無問題,女友就話唔得叉燒:雪藏味重,唔得拉麵:唔彈牙,無口感,都係唔得配菜:唔知點解唔用紫菜,用綠葉菜 (菜心?),搞到好怪,好似食港式麵食。糖心蛋OK。豚肉啜啜麵(豬骨湯底)(女友叫)湯底:有怪味,唔知點形容豚肉:OK,不錯啜啜麵:之前未食過,唔識比較,不過都OK一口帶子 ($34 - 4口)每粒帶子跟一塊薯片,吃下有帶子的香軟,有薯片的脆,口感不錯,但味道沒有驚喜。不過女友不喜歡,我也覺得有點貴。乳酪(鮮草莓+奶皇糯米滋 toppings) (麵+$20+$5 extra topping)乳酪:不錯,很滑草莓:鮮甜,配乳酪一流奶皇糯米滋:$5只有小小的兩粒,沒有奶皇味,只有柚子味!怪哉!Black-listed!!埋單兩人$190左右,覺得質素和價錢有點不相符.... 下次還是試其他店吧。

叉燒拉麵 (麵豉湯底)($48)

湯底:較鹹,但是我OK食得鹹,所以無問題,女友就話唔得
叉燒:雪藏味重,唔得
拉麵:唔彈牙,無口感,都係唔得

豚肉啜啜麵(豬骨湯底)(女友叫)

湯底:有怪味,唔知點形容
豚肉:OK,不錯
啜啜麵:之前未食過,唔識比較,不過都OK

一口帶子 ($34 - 4口)

乳酪:不錯,很滑
草莓:鮮甜,配乳酪一流

2009-12-30