2017-07-06 263 瀏覽
約咗三五知己食晚飯,雖然個個都話要減肥,結果呢⋯⋯個個都提議食d肥膩野。行吓行吓見到有個身材勁fit既靚女响到食漢堡(壁畫^0^),就決定衝入呢間餐廳食晚餐勒。Burgeroom之前都食過,上次食軟殼蟹漢堡經已覺得嘆為觀止,今次當然都唔例外。餐廳環境整齊乾淨有格調,環境幽暗寧靜卻不帶拘束感覺,一班朋友用膳傾計適合不過。Ohohoh~竟然有檸檬啤飲!之前响德國餐廳飲過一次,嗰種香氣同甜味到而家都仲好回味,真係好想飲呀!可惜最近皮膚實敏感實在太厲害,為咗避免爛面,唯有忍吓啦。我會返嚟架檸檬啤,等我呀⋯⋯OMG!原來Rose唔係淨係紅酒嚟,仲可以係啤酒。真係孤漏寡聞,所以有時間真係要多d出去見色吓。結果呢我揀咗Snapple,有好多口味可以揀,都唔錯0Y叫左個魚柳手指做餐前小食,上枱時熱辣辣,一口咬落外脆內軟,魚柳質感實淨又濕潤,好好味呀主菜叫咗鵝肝牛肉漢堡,超好食,真係有相逢恨晚既感覺!鵝肝入即溶,非常甘香。塊牛肉好厚呀,咬落又嫩又juicy,實在太太太好味勒!漢堡仲配埋沙律菜上,食飽又可以消吓滯,消咗滯又可以再食過,果然係最佳拍檔。

結果呢我揀咗Snapple,有好多口味可以揀,都唔錯0Y