2018-04-10 142 瀏覽
今日同媽媽去覆診,覆完診就諗起旺角都有飲茶,好想食佢嘅流口水雞,咁就出發去果度lunch la,坐落於朗豪坊,地點方便,不過位於food court 隔離,環境與中環果間相比之下,就比下去喇(我之前只去過中環果間),加上food court 隔離比較嘈又無玻璃阻隔,啲pepper lunch 味傳晒過來(pepper lunch 啲味太濃),而飲茶本身食物係無咩味道,感覺不是很對。叫左個小食併盤,其實小食併盤真係幾抵,兩款小食+個例牌小菜,109,又唔細碟,今日叫左寶石蘭道同皮蛋豆腐,再加我最喜歡嘅流口水雞。寶石蘭道啲蘭係削到好薄嘅介蘭,無煮過的,不過點著醋,清新,都唔錯皮蛋豆腐除左好刀工,我無其他comment,因為無咩味流口水雞好食,可以辣啲,不過中環多醬汁啲仲好食叫左個鮑汁花膠飯,129蚊,除左上面有4片花膠咩餸都無,鮑魚汁喺面,飯中間有少量蛋黃,媽媽就話干炒牛河仲好食仲叫左酸辣湯比自己飲,不過一飲落去除左醋味咩都無,不過飲飲下都ok ge 總結:一般想提多提今日叫苿香茶,堅麻麻,飲到菊花味無苿香味,茶味都唔夠。

皮蛋豆腐除左好刀工,我無其他comment,因為無咩味

流口水雞
好食,可以辣啲,不過中環多醬汁啲仲好食

總結:一般