餐廳: 慢理牆城
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
慢理牆城:萬里長城諧音門口位已經唔少打卡位置,都同媽媽影多咗幾張相先入餐廳,非常之期待熊貓、長頸鹿都坐晒你附近😂,超有森林、綠色氣氛,亦擺咗好多精品設計系到,睇得出好用心咁設計餐廳風格+裝修,不蓋係打卡聖店💃🏻打卡打夠之後,系時候點餐,menu選擇唔少,特別系飲品有得叫沙冰/奶昔!🌹美式甜辣香脆雞翼(4隻) $58外皮超脆口,加埋上過粉炸嘅外皮比平時食到雞翼再大隻些少,有啲甜酸加上有香料味嘅微辣感,入口內汁即刻流出,真系好好食嘅雞翼有得自選4隻/8隻,啱晒因應喜好叫多叫少,伴碟仲有埋沙律🥗,少咗啲熱氣感🌹水牛芝士焗菠菜大啡菇 $98呢個菇大到手握拳頭👊🏻,上面滿晒水牛芝士,中間仲有層菠菜汁,一定要襯最熱食!芝士溫度、菠菜汁、彈牙嘅菇3種口感口味都好夾,停唔到口,一樣伴碟仲有埋沙律🥗🌹牛油果忌廉蟹肉意大利飯 $178呢個外形上已經非常特別,蟹肉做到好似雪糕球咁、中間牛油果、少少芝士片、最底就系忌廉燴意大利飯,建議食個時唔好一次過搞均,每次分啲牛油果同蟹肉咁食系最正,蟹肉食到帶甜味、牛油果夠熟夠軟身、配比較硬身意大利飯都幾夾一般嚟講意大利飯粒偏大同硬身,如果汁太稀太傑都會影響到口感,呢到燴
慢理牆城:萬里長城諧音

美式甜辣香脆雞翼

🌹美式甜辣香脆雞翼(4隻) $58

水牛芝士焗菠菜大啡菇

🌹水牛芝士焗菠菜大啡菇 $98
牛油果忌廉蟹肉意大利飯

🌹牛油果忌廉蟹肉意大利飯 $178

一般嚟講意大利飯粒偏大同硬身,如果汁太稀太傑都會影響到口感,呢到燴飯系汁啱啱包晒粒飯嘅感覺,真系味道同配搭上唔錯,感覺加咗牛油果🥑健康感大咗

🌹朱古力香蕉奶昔
最鐘意啲小朋友口味奶昔😂🤭真系太少餐廳有得供應,呢樣一向我至愛,除咗面頭爆cream之外,朱古力淺度唔太濃少少奶味,加埋粒粒感香蕉肉,真系啜極都想飲落去🥰
碟豆花水

💃🏻呢餐無論環境、氣氛、食物、服務都唔錯
一坐底職員已好快上咗杯水,解釋落咗碟豆花所以水嘅顏色會系藍色,飲到有加檸檬嘅水,連水都咁講究系真系有啲驚訝

🥳整體來講,餐牌經已每位用餐時間1.5hrs,所以我哋都冇留得別耐,我同媽媽都幾享受呢餐同環境,相信呢到亦系個同姊妹打卡嘅好地方
2020-08-13
  • 美國香炸雞翼