2016-08-31 268 瀏覽
宜家食野唔單止要好食 仲要好睇 影相靚會另間餐廳加分星期六晚同朋友二人黎左尖沙咀哩間樓上cafe 黎之前預約左個好似係新出既叫「廚師發板」上到cafe 我第一時間搵貓因為哩度有2隻可愛既貓貓坐低之後就睇menu 啦 我多數都跟住廚師推介叫 哈 唔洗諗又應該係好食既我地先食左個大板主菜盤先 一上枱已經哇左出黎呀 真係好似一道藝術品一道菜有8款食物 有濃有淡 見到就係一道好用心製作既菜式我地由黑魚子鵝肝多士食起當前菜 一啖一口 多士同鵝肝一脆一林雙重口感 之後就續款熱食食 最愛煎帶子同大蝦 牛柳粒就唔夠林但個汁幾好 凍盆蟹柳同螺就普通 我地仲點左哩碟黑松露鵝肝意大利飯 發覺哩間餐廳用料都好捨得 高價食材哩碟飯份量多 我地食到一半已經好飽 黑松露好香 飯硬度岩岩好 好味哩杯梳打可以自己倒入青蘋果汁 出面餐廳好多都玩哩個元素 所以唔算新鮮 杯梳打加左生果正呀 食完飯就玩貓喇 睇下貓貓連訓教果樣都咁得意呀
宜家食野唔單止要好食 仲要好睇 影相靚會另間餐廳加分
星期六晚同朋友二人黎左尖沙咀哩間樓上cafe
黎之前預約左個好似係新出既叫「廚師發板」

上到cafe 我第一時間搵貓
因為哩度有2隻可愛既貓貓