2010-06-28 24 瀏覽
這是我第二次來這店,卻是首次受這對待!不是氣憤,只是有感而發.食物一般,服務卻有待改善.我明白每間餐廳定出來的"任食時間"是要切實執行事緣限定時間快到,店長會遞上單據要求客人結帳,人客都應自律結帳, 在預定的時間離開讓出座位, 已經結帳了,店員(應該是經理)立即上前忙著收拾我兩人用膳後的桌面,喃喃自語道: 兩位..已經夠鐘..請..離開 (其實我不太聽清潔經理在說什麼,不過既然時間已到,我們都打算起來離開)我: e...原來真係夠鐘就要走,眼看男朋友正在把雪糕一啖一啖bug入口再問(向店員): 係咪要即刻走?店員: 係,要即刻走.(佢又唔係好大聲的說, 不算無禮, 但我真係有點odd既感覺)在剎那間,腦震盪出考試先會出現的畫面: time is up, put down your pen....我們都戰戰兢兢地停止所有舉動, "監考員"要你停bug你仲唔停bug??!!哈哈, 有感而發,大家緊要記得量時而為!

我: e...原來真係夠鐘就要走,
眼看男朋友正在把雪糕一啖一啖bug入口
再問(向店員): 係咪要即刻走?

哈哈, 有感而發,大家緊要記得量時而為!
2010-06-26