2017-06-16 45 瀏覽
尖沙咀又一間新開嘅餐廳,發現原來呢一間餐廳係一個好聚會嘅地方。今次就我同我嘅同事兩條友,見到有新開嘅餐廳就走咗上嚟,都幾方便幾好,啱啱安排坐係窗邊,同事可以望到落去睇住架車有冇俾人抄牌。餐廳好多八哥,連餐牌封面都係八哥,到處周圍都見到八哥。我哋去到嘅時候都唔算話好早,都已經七點鐘。但已經差唔多坐滿晒人,而且好多枱一大班人嘅。雞全部都係雞,自選汁焗雞鎚,自選汁分別有燒烤醬、馬來西亞咖喱醬、榛子楓葉糖漿、日式照燒醬。雞鎚有六隻,我哋選擇咗燒烤醬,味道甜甜地,雞肉肉新鮮滑,不癡骨。厚多士,好脆卜卜內軟,香草再加芝士非常足料。牛迷,喜歡食牛排,牛扒口感煙韌、有嚼勁,略有牛筋。肉質幼嫩略有汁,叫左五成熟,沒有過熟。配粗薯條比較有口感,外層香脆Mocha

厚多士,好脆卜卜內軟,香草再加芝士非常足料。

配粗薯條比較有口感,外層香脆

Mocha