2022-09-15 203 瀏覽
係銅鑼灣餓餓地掛住台式小食就去食春水堂,其實之前陪媽媽同埋同朋友都食過觀塘嘅春水堂,不過食主食就真係覺得無咩特別,今次再比多次機會佢。下午茶時間多數大家都飲緊珍珠奶茶同食緊甜品,但茶飲香港有更多選擇,我就無特別點到。-先黎鹽酥杏鮑菇,新鮮滾熱辣,面層好酥,皮同菇唔會散晒,調味唔會過份咸,過口癮之選。-茶香肉燥娃娃菜,茶香麻油香豐富,娃娃菜裡裡外外都夠味,菜夠淋身,大小尚可,女生緊記慢慢食,分幾啖入口。呢道小食,銅鑼灣做得比觀塘出色👍🏼-手工麻香麵線,麵線係我喜歡嘅幼身麵,軟硬適中,個麵唔會變成一團野,條條分明。有滷蛋有菜有味道,只係銅鑼灣店製作嘅似乎麻香略為不足,加上手機下單無得走芹菜。-整體小食比主食出色嘅店舖,可以叫個麵線或魯肉飯配搭一下小食,簡簡單單又一餐。
鹽酥杏鮑菇

茶香肉燥娃娃菜

手工麻香麵線

2022-07-27
10 分鐘 (堂食)
鹽酥杏鮑菇
茶香肉燥娃娃菜