身為半個柴灣人,今日黎到漁灣街市入面嘅熟食中心可以話係臥虎藏龍,唔係地膽未必會知道嘅地方😎黎得哩度食飯就係以「快、抵、正」為主😋叫左碗最貼地嘅《餐肉炒蛋面》配《港式凍奶茶》,呢個組合可以話係茶餐廳最愛🥴炒蛋炒得好滑溜,入邊仲包住蛋汁👍🏻餐肉雖然係圓形一大塊,但係切得比較薄,而且冇煎過,欠缺口感😕麵底係福字麵,個人來講覺得麻麻,太幼身🤣呢碗麵只可以用「抵」黎形容🙈凍奶茶就不過不失,茶味香醇,奶身幼滑👍🏻不過好戲在後頭,主角《秘製雞翼》先係今餐重點!😍即叫即炸嘅生炸雞翼,真正嘅金黃色無燶邊🤩炸得好靚🥰因為生炸所以皮特別薄,食落都唔會好油膩!咬落仲係好多肉汁,好嫩滑同飽滿嘅雞肉😋😋😋秘製嘅醃料亦唔會過鹹,真係好好味😋另一個茶餐廳嘅配搭《奶醬厚多士》,好貼心已經切開左四片👍🏻神奇在麵包皮一啲都唔硬,仲係好鬆軟👍🏻