2020-03-05
今日同朋友去開尖沙咀,行經加拿芬道有位姐姐好熱情咁遞上傳單俾我,不停叫我上去試吓啦,見單張寫住「海底撈火鍋」,自己又一直都想體驗下佢瘋傳既「五星級貼身服務」,於是乎二話不說咁同朋友一齊跟左「傳單姐姐」上去「開爐」啦!餐廳位於三樓,上到去一打開𨋢門,已有兩位「靚姐知客」熱情咁歡迎我哋,仲幫我哋撥開額頭頭髮量度體溫,又捉住我哋雙手噴消毒搓手液,做足安全措施後,便帶我同朋友正式入座!座低後,即有另一位知客遞上一塊熱手巾仔俾我哋抹手,又俾個「膠套」我哋入住囗罩,另一位知客則隨即遞上小食、生果及雞湯俾我哋潤一潤!服務員消毒好點餐用的ipad後,我哋就開始點餐,湯底有十數款選擇,由清湯到重口味既麻辣火鍋都有,另可選擇「單上」、「雙飛」又或「四重奏」,我哋最後點左一個「四格火煱」湯底,希望可以試多d不同的口味!值得推介係個蕃茄湯底,勁濃勁鮮甜,服務員仲會在上菜前幫你加些芹菜同肉碎落湯底裏,攪拌後俾你飲返碗先!之後我哋點左很多火煱配料,值得一提係所有配料均可選全份或半份,對於一拖一的情侶來說,每樣點半份剛剛好,又可試多幾款配料,食材份量既充足又新鮮!誠意推介的仲有呢款拉麵,服務員會即埸在你面前表演,拉
餐前小吃
燉烏雞湯
四格火煱湯底
精品肥牛(半份)
羊肉卷(半份)
海膽丸(半份)
響鈴卷(半份)
油麥菜(半份)
帶子(半份)
誠意推介的仲有呢款拉麵,服務員會即埸在你面前表演,拉得有長有幼細,既有姿勢又有實際!拉完仲會即席煑埋俾你食,服務勁貼心!
撈面
全店服務員一對一枱貼心服務你,呢d皇帝式既服務真係只有黎「海底撈」先可以享受得到!🤗🤗