2014-02-08
聽朋友講過好多次, 一直抽唔到時間去食。今次終於抽到少少時間, 即刻出佐敦山林道食串燒!去到山林道, 搵左一陣, 原來係巷仔入面…講真有少少難搵…入到去望下周圍裝修佈置, 幾靚仔的的色色咁:坐定揀野食先, 種類算多, 就算無選擇困難症既我都揀左一陣先有定論。惹味燒韮菜:一上到黎已經聞到好香, 落埋孜然粉更加不得了!如果係鐘意食韮菜, 呢個係必食之選。之後係燒龍蝦肉丸, 車厘茄串, 燒鮮冬菇串, 6寸珍寶香草肉腸, 燒汁八爪魚:每種都香咪四溢, 食落都幾好食。值得一提既係個車厘茄, 真係好多汁!!跟住到肉類啦。脆燒雞皮, 燒雞腎, 脆燒雞軟骨, 黃金蒜蓉燒扇貝:試左個雞腎先, 唔算太有驚喜, 不過不失。扇貝就推介既, 夠鮮甜, 加埋蒜蓉都幾香口。反而第一次食雞皮, 有驚喜, 未試過既朋友可以一試。燒汁牛油栗米:夠香, 不過我自己覺得一般, 可能因為我鐘意食多汁既鮮栗米, 而我朋友就讚。最後係原條茄子: 從可樂對比返個比例, 已經可以睇得出有幾大條……見到都真係嚇親!茄子本身好食, 配上上面既野好香~總括黎講, 其實好多野份量都足夠, 呢次係一男一女去食, 大家都食都捧住個肚走。埋單唔算貴
入到去望下周圍裝修佈置, 幾靚仔的的色色咁:
惹味燒韮菜:
脆燒雞皮, 燒雞腎, 脆燒雞軟骨, 黃金蒜蓉燒扇貝:
試左個雞腎先, 唔算太有驚喜, 不過不失。
扇貝就推介既, 夠鮮甜, 加埋蒜蓉都幾香口。
反而第一次食雞皮, 有驚喜, 未試過既朋友可以一試。
茄子本身好食, 配上上面既野好香~
埋單唔算貴, 合理水平啦~