2022-06-15
百德新街美景 moo moo plus天氣不似預期,最近常常下起傾盆大雨,在銅鑼灣想悠閒的吃過午餐,想起百德新街有很多餐廳,很久沒有吃過這間,外面有搶眼的霓虹燈,環境幾恬靜,望住窗邊銅鑼灣避風塘遊艇景,好寫意。加拿大藍青口配白酒忌廉汁$158招牌菜,幾乎每一台都會點,份量都幾多,青口肉質比較厚身,忌廉汁非常creamy 好吃,跟埋兩塊法包沾上吃也不錯避風塘原隻軟殼蟹炒意粉($228)軟殼蟹真係配咩都咁好食,很喜歡炒意粉的彈牙口感,夠晒鑊氣,味道帶香辣,夠晒開胃!經典燒豬肋骨($248)每一次過嚟都係食burger,今次終於有機會試其他嘢,豬肋骨份量超級大,因為經過慢煮再烤焗,肉質更軟熟,特製燒汁酸酸甜甜,加上青蘋果醬,可以平衡一下,不會覺得過膩—————————————————MOO MOO Plus (Fashion Walk) (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagr
加拿大藍青口配白酒忌廉汁$158
避風塘原隻軟殼蟹炒意粉($228)
經典燒豬肋骨($248)
—————————————————
MOO MOO Plus (Fashion Walk)
(銅鑼灣)
銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #picoftheday #hkig #hkiger #食好西 #相機食先 #銅鑼灣美食
___
🥇Follow @eathkgirls