係山系做主題嘅野玩系列餐廳😊 聽朋友講呢間係系列中最高質嘅一間~.呢度嘅半自助晚餐係包任食沙律吧、餐包、主菜、甜品吧同飲品!而價錢就取決於主菜嘅選擇~其實最平百幾數就可食到buffet真係好抵🙈🤤.我地坐低嗌左主菜但叫店員唔好上菜先🙈先試試佢個沙律吧嘛~~其實選擇比我想像中多😳仲有我最愛嘅三文魚😍😍而有個甜酸醬大蝦嘅沙律啲大蝦真係好鮮甜 肉質爽口彈牙~而且見到沙律吧都有d螺絲粉意粉咁 所以就決定主菜唔嗌澱粉類喇😋.端上一個麵包籃分別有好重蜜糖香嘅麥包、芝麻包同埋幾條麵包脆條~蜜糖包大愛啊💓💓💓🤤 有麥香之餘滲出陣陣蜜糖香味!.而餐湯就係南瓜湯南瓜湯好濃郁 超好味❤️用包黎沾住食真係好滿足~.香濃芝士焗波士頓龍蝦(半隻) ($188)芝士醬真係好濃郁🧀🧀龍蝦肉都幾爽 不過略嫌太細一隻🙈蝦肉比較少😭而放係底嘅薯角超好味💓脆身唔油膩~.燒烤海鮮拼盤 ($288)有齊大蝦、帶子、魚柳同魷魚,而每款各有兩份岩哂我同朋友share❤️超大一盤裝住滿滿嘅海鮮 岩哂我地兩個海鮮控😂😂燒得幾香!仲有兩款醬 有款係類似海鮮辣醬可以除去炭燒嘅澀味 而提起海鮮嘅鮮味!其他都好好 但蝦肉有啲唔太新鮮👉🏿👈🏿 😫.我

仲有我最愛嘅三文魚😍😍
而有個甜酸醬大蝦嘅沙律啲大蝦真係好鮮甜 肉質爽口彈牙~

端上一個麵包籃
分別有好重蜜糖香嘅麥包、芝麻包同埋幾條麵包脆條~
蜜糖包大愛啊💓💓💓🤤 有麥香之餘滲出陣陣蜜糖香味!
而餐湯就係南瓜湯
南瓜湯好濃郁 超好味❤️用包黎沾住食真係好滿足~
餐湯

香濃芝士焗波士頓龍蝦(半隻) ($188)
芝士醬真係好濃郁🧀🧀
龍蝦肉都幾爽 不過略嫌太細一隻🙈蝦肉比較少😭
香濃芝士焗波士頓龍蝦

而放係底嘅薯角超好味💓脆身唔油膩~
香濃芝士焗波士頓龍蝦 (半隻)

燒烤海鮮拼盤 ($288)
有齊大蝦、帶子、魚柳同魷魚,而每款各有兩份
岩哂我同朋友share❤️
超大一盤裝住滿滿嘅海鮮 岩哂我地兩個海鮮控😂😂

燒得幾香!仲有兩款醬 有款係類似海鮮辣醬
可以除去炭燒嘅澀味 而提起海鮮嘅鮮味!
其他都好好 但蝦肉有啲唔太新鮮👉🏿👈🏿 😫

我地加錢嗌左兩款飲品
ZEN
係用牛油果、蘋果、檸檬同蜜糖整嘅smoothie
牛油果味好濃 texture好creamy😋😋
而且入面有粒粒蘋果粒💓唔會太甜 好開胃
紫薯鮮奶
紫薯味好香 而且唔artificial 抵讚
好重薯味😊正啊!
ZEN  &  紫薯鮮奶

之後就到甜品😍😍
一直吸引住我嘅甜品吧~~~~~
推介下好食嘅 包括有
草莓蛋糕卷TiramisuMacaron
甜品

而有個比較特別嘅係個樣似apple crumble上面有一層焗到脆脆嘅面 下面隱藏住芒果糯米飯 好cute好好味🤤
甜品吧

梳乎厘班戟

為自助晚餐畫上完美嘅句號😉
餐湯
香濃芝士焗波士頓龍蝦
香濃芝士焗波士頓龍蝦 (半隻)
ZEN  &  紫薯鮮奶
甜品