2017-07-19
今晚同朋友黎海鍋打邊爐 我哋揀選咗白玉花膠湯底 $168 超大個冬瓜 原來餐廳白玉既意思係比喻冬瓜 真係有創意 諗頭多多劃空裏面嘅肉 用嚟放咗花膠 蜂巢豆腐和粒粒蟹子打邊爐湯底嘅重要性 先來一碗美味嘅花膠冬瓜湯 顏色雪白 味道清甜 朋友都大讚好味 我們一碗接一碗調配沾醬 共9款選擇咁多 這款加一點哪款加一點 製作適合自己口味嘅醬料三文魚腩$88乳龍蝦$168三文魚腩切得都幾厚 色澤光鮮亮麗完全冇腥味 肉質肥滑 油脂甘香活乳龍蝦 蝦肉雪白晶瑩 味道非常鮮甜 口感偏向爽口 彈牙彈牙蝦丸 半份$42蝦肉超彈牙 全手工製作 師傅手勢好得自家韮菜餃 半份$42 餃子餡料多 隻隻肥美飽滿 外皮厚度適中 放落湯底翻滾時唔容易爛紫貝天葵 $58味道酸甜開胃 啱曬打邊爐食咁多嘢嘅時候飲消消滯海鍋手工涮涮鍋 湯底有驚喜 手工配料新鮮好味 餃子和丸類都非常出色地方寬敞光猛而且舒適新張期內晚上9點半後 更有七折 快啲嚟試下啦
劃空裏面嘅肉 用嚟放咗花膠 蜂巢豆腐和粒粒蟹子
三文魚腩$88