2008-06-18
開始食三多,係一年前的事. 但因為舖細, 等位麻煩, 所以通常都係叫外賣. 有好多野好食, 多人的話不妨叫多d野share. 今日我地5個人叫左:1.) 淨雲吞- 大粒多蝦, 好爽口, 必試2) 淨菜肉雲吞- 我冇食, 因為我一向唔食芫茜. 不過同事話勁好食, 仲好食過雲吞喎3) 淨水餃- 超大粒呀, 內面好多料, 蝦都多, 同雲吞一樣咁爽口4)白灼豬潤- 豬潤我唔係成日食, 但係見佢個樣咁新鮮, 都忍唔住食左兩舊, 鍾意佢夠"潤"呀. 5) 白灼鵝腸- 最鍾意食佢地的鵝腸, 洗得好白淨, 簡簡單單的白灼煮法令鵝腸的鮮味發揮得淋漓盡致, 本人推介, 一定要試.6) 炸鯪魚球- 三多難得一見的惹味小食. 鯪魚球打得好好, 炸完之後好彈牙, 一打開就香到成個office都係7) 通菜要於中環立足, 食店一定要有招牌菜頂住. 三多的雲吞水餃同白灼小食特別出色, 而且好exclusive, 難怪日日都排哂長龍.
1.) 淨雲吞
- 大粒多蝦, 好爽口, 必試
2) 淨菜肉雲吞
3) 淨水餃
- 超大粒呀, 內面好多料, 蝦都多, 同雲吞一樣咁爽口
4)白灼豬潤
5) 白灼鵝腸