2008-04-28
擒晚同我老公去尖沙咀, 見到金馬倫道間sushi one 竟然仲有位, 於是入去食, 首先係入面大部份侍應都黑口黑面, 有d仲係個收銀處度傾計, 店尾個打荷好似殺左佢老豆咁, 超級黑面, 放低d野食都粗粗魯魯, 好勒, 有一個比較誠懇既, 但掛住個牌寫住: waiter (i am new), 送壽司黎時, 連碟壽司個名都講唔出.... (註: 果碟只係好普通既火焰吞拿魚壽司) 乜無basic training架咩?坐低無耐, 我同我老公即刻寫紙order壽司, 但係我地等左二十五分鐘都未黎(果陣已經無乜客),壽司師父個個係度傾計講笑,懶懶閒, 我地終於忍唔住催佢, 過左1分鐘d壽司終於黎了, 一食舊吞拿魚..... 又臭又腥! 忍唔住o累左出黎! 仲有件金槍魚都係腥到不得了, 我地平時係板前同埋峰壽司食, 呢2隻係我地既"飛佛"! 無諗過黎呢度食d咁既質素既壽司! 得罪d講句,早知食元祿好過!成餐食左18x蚊, 食到一肚氣, 一句講哂, 下次有人請都唔會黎食! 味道服務有得比負分我都想俾! 我同意其他食評既講法, 全店最可取係果缸魚!