2018-01-16 602 瀏覽
今日喺尖沙咀,終於親眼見到最近喺網上素食群組好Hit嘅素食美食車!果然好型!同一貫見到嘅素食Cafe文青形象好唔同,美食車反傳統用黑色做主色,再加上龍鳳火焰等Graphic,令架車有種火辣辣嘅街頭風味。我買左主打招牌菜「擦餐包」,同紅白藍莎利譚寶。擦餐包售價$28,就禁睇個包細細,估唔到裡面都幾多餡料。包屬軟身,裡面有素叉燒、素魚皮、生菜、羅勒等,口感有層次,味道適中唔太鹹唔太甜,街頭小食$28黎講我覺得唔錯,有飽肚嘅感覺。紅白藍$26,顏色鮮艷嘅漸層飲品,好適合打卡影相。我之前未飲過莎利譚寶,真係覺得有驚喜。本身以為杯飲品會甜耶耶,成杯糖水禁嘅,估唔到味道幾開胃醒神,行街時飲啱哂。我有Follow擦餐飽Facebook,知道佢地有僱用殘疾人士,真係非常有心,而且佢地仲係唯一一架賣素食嘅美食車,禁有愛心,真係要讚一讚依架外表邪惡、內裡溫柔嘅美食車。
今日喺尖沙咀,終於親眼見到最近喺網上素食群組好Hit
嘅素食美食車

我買左主打招牌菜「擦餐包」,同紅白藍莎利譚寶。

紅白藍$26,顏色鮮艷嘅漸層飲品,好適合打卡影相

外賣自取