2023-08-25
閒日放假,約左男友等埋我收工車埋我去九龍城食晚餐😀行過見到門口有好多海鮮,所以一於就係度食啦,呢間叫牛石料理,第一眼睇門口真係有少少似酒樓🥳入到去既環境好有日本Feel,店員見到我地就帶我地入去,呢個時間剛剛開始多人了,好彩我地都可以坐到個靚位♨️———磯煮鮑魚———-呢度既海鮮都好豐富,大部份都係我地會食既,呢排都成日食海鮮,唔差在食埋一齊,呢個鮑魚好大隻,食落去好彈牙,日本品種既鮑魚又睇得又食得‼️———-海膽杯———-我諗呢款海膽杯係招牌菜,見到好多枱都有點呢個,除左有海膽之外仲有大量既三文魚籽,海膽好厚身,新鮮度十足,質地好企身,唔會太濕,三文魚籽一口咬好過癮,爆開晒成個口都係魚籽味,絕對有口感‼️————沖繩苦瓜豚肉炒蛋———-呢份炒蛋好香,上層有勁多料,原來咁樣食係好食,就連炒蛋都咁有蛋香,呢度全部既食材主要都係源自於日本,沖繩苦瓜都特別好食,認真唔差‼️———-日式燒雞翼———-呢款小食都唔可以錯過,雞賢之中燒得好香,絕對係燒到陣陣燒烤味之外仲留著雞肉既味道,日式燒既雞賢係好好食,最後會加檸檬汁,酸酸地好開胃‼️