2018-05-01 36 瀏覽
係九龍灣返工,有時都會約同事出去食Lunch,但食來食去都係果幾間,有時都想試下新野。上星期放工時見到一張大poster,比佢地既食物照片吸引,價錢算ok,於是約定大家下次lunch time食呢間。間店空間ok,但人多坐滿時冷氣不足而且射燈照住覺得非常焗同熱。食物方面,同事點了唐揚雞排定食、鯖魚定食,所有定食配了一碗麵豉湯、沙律、前菜,同埋飲品。她們覺得味道唔錯。而我點了自家制和牛漢堡:自從大肚後,就愛上食burger&chips,所以我必點呢個餐。呢個餐配洋蔥湯同飲品,湯就普通。但個burger不得了,切開一半後,發現和牛漢堡非常之厚,再加上生菜同蕃茄,係非常之豐滿既burger。果塊和牛漢堡係好juice同好香牛味,真係好正。再加埋薯條,呢餐係非常滿足😍😍最後份量太大,我要打包一半burger拎返公司做下午茶。

自窕制和牛漢堡
自家制和牛burger