2019-11-06 42 瀏覽
唔講唔知,原來顯徑都有海鮮粥食發哥粥底海鮮火鍋x逸翠軒海鮮小廚,環境同一般酒樓差唔多!整體來講食物質素都幾好,海鮮好新鮮,好足料!以服務方面,上菜速度都好快!今次我就嗌咗個A龍蝦餐(半隻),唔好睇佢得半隻以為好少,其實隻龍蝦都幾大隻架,而且啲肉好鮮甜,肉質彈牙,正!係配料方面,我就嗌左日本黑豚肉(3片),美國肥牛(3片),竹笙!黑豚肉肉質好幾滑!肥牛都好好味,好大塊,同埋真係廄肥,唔會食落去乾爭爭咁!兩款肉都好正!最後就到我最鍾意食嘅竹笙啦,記得落晒所有嘅嘢,最後先落竹笙,可以吸收晒湯底嘅精華,咁先好味㗎嘛!另外每個套餐都會有一隻鮑魚,我就揀咗冰鮮鮑魚,係是先由餐廳用秘製醬料葉好咗,食落去鹹鹹地,但係又唔會蓋過鮑魚嘅鮮甜,10分推薦!當食完所有配料,就可以煮個粥啦,足底已經吸收晒所有食物嘅精華,會有廚房幫客人加粥,煲大約5分鐘等個粥滾左就可以食㗎啦!我夠膽講呢個海鮮粥係我人生食過最好味嘅粥!係嘢飲方面,食咗咁多熱氣野,梗係要飲返啲下火飲品啦,我就揀咗飲竹蔗茅巾水,可以無限添飲,記得飲多啲呀!
唔講唔知,原來顯徑都有海鮮粥食
發哥粥底海鮮火鍋x逸翠軒海鮮小廚,環境同一般酒樓差唔多!