2014-11-25 950 瀏覽
站在愛品嚐美食的食客或者市民而言,身在香港真係令人覺得好幸福(只是在食客既立場)。係香港,識食野的香港人,一定會知去銅鑼灣或者尖咀、旺角搵食。識去銅鑼灣一定會去登龍街搵食,登龍街一向都多美食,今次黎到博多一幸舍品嚐拉麵,而單單在登龍街都有幾間拉麵店。今次其實係同朋友係銅鑼灣,逛到大家都有點肚餓,便行了去登龍街。我印象中之前都有黎呢度食過,但印象不太深刻,所以都當自己係第一次來試食。我朋友就點了黑蒜油拉麵,佢就覺得湯底不太油膩,整體都不錯。而我就點了濃厚豚骨拉麵,可能我自己比較愛清淡,今次叫左濃厚豚骨拉麵,所以會覺得略咸了一點,但問題不大,而拉麵方面,不太差,但有進步空間。除左點了拉麵,我們都點左個一口餃子, size 比較細,煎得燶少少,普普通通無咩特別,沒什麼好比較。整體來說,我覺得不過不失,但未算是令人印象深刻。