2016-12-01 1150 瀏覽
同細妹漏夜送肥媽入急症室,辦完入院手續後已經天光,懷住擔憂難過嘅心情,入到呢間餐廳,食個早餐再去上班。呢次係我第三次嚟食早餐,由於心情同胃口都唔好,雖然早餐類別選擇頗多,但我都只點咗一碗通粉餐(配反蛋),飲熱華田;細妹就魚柳餐(配太陽蛋),飲齋啡。通粉份量足,蛋煎得靚,湯同配料亦好,蕃茄湯中有條粟米,顏色靚之餘,感覺幾健康!熱華田暖笠笠,味道不過不失,為喊得刺痛嘅雙眼補充少少水份。細妹份魚柳餐頗大份,烘多士搵紙袋帶走,整體味道ok,唯獨杯齋啡細妹話好難飲,飲咗半杯實在頂唔順!唔係因為送肥媽入醫院,我唔會晨早六點幾同細妹出街食早餐,慶幸時間早,人唔多,否則我喊到雙眼又紅又腫,真係嚇死人!七點半後,食客開始嚟,之前兩次去,試過搭枱,又逼又嘈!所以如果想享用舒適嘅環境同豐富嘅早餐,建議平日早啲去,假日預咗變市集,去到預咗同人逼!P.S.:我想要茄汁,但侍應阿嬸竟然話冇!有啲奇怪同失望!

P.S.:我想要茄汁,但侍應阿嬸竟然話冇!有啲奇怪同失望!
2016-11-29
$32.5 (早餐)