2008-10-17
心情悶悶不樂, 師傅於是相約好友食家"乜都放入窿"逛下街, 吹下水, 而地點亦選擇左旺角; 由於大家都已食飽晚飯, 所以就四圍行下; 行左一段時間師傅開始覺得有d肚餓, 於是就四圍睇下有咩好食, 本想去搵肥姐, 點知收左, 唯有繼續行, 點知行到呢度又見到呢間人氣食店, 加上好友食家"乜都放入窿"又未食過, 所以決定一齊試下啦!由於師傅已經試過一次, 所以今次埋到去就揀左另一種醬汁, 同好友食家"乜都放入窿"商量一下, 就決定要蜜糖芥辣瘋薯; 由於係即叫即整, 所以都要等一陣; 最後熱辣辣嘅瘋薯就出左黎喇, 而師傅決定同好友食家"乜都放入窿"搵個地方坐底試瘋薯!行到老遠, 終於搵到個人唔多, 而可以坐嘅地方 - 樓梯底; 先試下瘋薯, 薯仔味道好香, 炸得脆口, 又唔會勁更實的的, 而蜜糖芥辣甜甜地, 芥辣味又唔會過濃, 都幾好味呀; 而蜜糖芥辣又唔會好似酸忌廉凍冰冰, 加上又唔會好大pat醬, 唔錯啦!總括黎講瘋薯質素唔差, 環境今次係好好, 樓梯底喎, 地方都算清潔乾淨, 價錢一般啦, 廿五蚊一兜瘋薯, 未試過都值得一試架; 最後師傅非常開心有好友食家"乜都放入窿"陪左一晚, 輕輕
總括黎講瘋薯質素唔差, 環境今次係好好, 樓梯底喎, 地方都算清潔乾淨, 價錢一般啦, 廿五蚊一兜瘋薯, 未試過都值得一試架; 最後師傅非常開心有好友食家"乜都放入窿"陪左一晚, 輕輕鬆鬆吹下水, 食下瘋薯, 嘆下宵夜, 真係好過癮; 而笑臉值得一比, 皆因師傅覺得蜜糖芥辣好過酸忌廉呀!