2015-04-27
首先要講下本人是第一次寫食評,原因係無可能唔寫!話說有日晚上9點幾,我地一行4人,當中我地有人食佐嘢都飽飽地,而有朋友就未食晚飯,咁諗住揾間又可以坐下,食下甜品,食下晚餐嘅餐廳。於是乎行行下就見到呢度有哂我地想要嘅嘢,又有甜品,又有麵食。跟住我地入到去就叫佐2個麵,2個甜品啦,之後我地食食下就有個人(原來係經理)問我地:呢2個麵有2杯餐飲,要飲咩? 我果2個朋友都好奇問:咩有餐飲嘅咩?(因為明明記得個餐牌都無話有)咁當時佢問到,咁我地咪叫佐1杯凍冷茶同1杯珍珠奶茶。食到咁上下,個經理就走過黎同我地話埋單先,我地見到張單係點解杯凍冷茶要十幾蚊?杯珍珠奶茶要廿幾蚊?咁好正路我地會問:你頭先唔係話有餐茶咩?就係呢個時候,果位經理突然係我地面前一野掉我地本單簿過隔離枱,仲要講:咁我唔做囉!你想點?係我落錯!咁我唔做囉!咁我唔做囉!咁當時第一反應我地係呆佐,之後我問佐佢一句:咁你想點?(當時其實真係好嬲,但事關我地係4條女,點都會驚佢唔知做啲咩,所以無同佢嘈)然後,條友再話:依家係邊杯嘢飲?唔好飲啦!我同你掉佐佢!講完,佢無掉杯嘢飲,自己走佐返佢個cashier 度一邊係咁掉嘢,一邊改返張單。
跟住我地入到去就叫佐2個麵,2個甜品啦,之後我地食食下就有個人(原來係經理)問我地:呢2個麵有2杯餐飲,要飲咩? 我果2個朋友都好奇問:咩有餐飲嘅咩?(因為明明記得個餐牌都無話有)咁當時佢問到,咁我地咪叫佐1杯凍冷茶同1杯珍珠奶茶。食到咁上下,個經理就走過黎同我地話埋單先,我地見到張單係點解杯凍冷茶要十幾蚊?杯珍珠奶茶要廿幾蚊?咁好正路我地會問:你頭先唔係話有餐茶咩?就係呢個時候,果位經理突然係我地面前一野掉我地本單簿過隔離枱,仲要講:咁我唔做囉!你想點?係我落錯!咁我唔做囉!咁我唔做囉!咁當時第一反應我地係呆佐,之後我問佐佢一句:咁你想點?(當時其實真係好嬲,但事關我地係4條女,點都會驚佢唔知做啲咩,所以無同佢嘈)然後,條友再話:依家係邊杯嘢飲?唔好飲啦!我同你掉佐佢!講完,佢無掉杯嘢飲,自己走佐返佢個cashier 度一邊係咁掉嘢,一邊改返張單。 最後,佢只係就cut 佐1杯十幾蚊嘅嘢飲!我地都算啦!去到12點,條友仲要行過黎趕我地走!同我地講: 你地走啦,我地12點關門!
成件事,我地簡直覺得自己係入佐間癲佬餐廳!
有咩可能一間餐廳,仲要係個經理咁嘅態度對客人,況且我地係無做過任何得罪佢的事!所以呢個食評係一定要寫!