2022-05-29 74 瀏覽
呢間餐廳之前都食過一次,今次friend揀地方食生日飯都揀中佢,不過夜晚比較難book所以我哋揀咗食晏晝,嗌左:龍蝦蟹肉包配凱撒沙律薯條 (用甜排包好似怪怪地?一口食落去好似甜味已經蓋過晒啲餡)黃金流沙軟殼蟹龍蝦汁意大利燴飯 (有啲失望,軟殼蟹林哂,但係個飯就好好味喎,又唔會太硬)炸水牛芝士條 紅棗桂圓薑母茶、超級水果茶,香荔西西茉莉沙冰京都丹波紫薯疏乎厘 (我哋+$20 rq寫生日牌, 擺盤超級靚,拎上枱震騰騰好正呀,我哋影完一輪相都仲熱辣辣,入口溶化、紫薯醬又香又唔漏都唔錯喎)埋單$66x.*佢有限時90分鐘交枱,邊吃邊傾比較趕😅,不過都明白而家餐廳都想做多幾轉生意的。——————————————————-補返第一次嚟食嘅下午茶先,嗌咗:炸薯條配黑松露芝士汁(個黑松露醬先係主角,👍正,好香濃嘅菌味)忌廉芝士磨菇釀雞翼(勁濃嘅芝士味,加埋蘑菇餡好有咬口,連埋雞翼一齊食好香口)超級水果茶(茶甜甜地,水果都好豐富,有西瓜、橙、菠蘿⋯)紅柚菲芷(酸酸甜甜)茶聊 (旺角)旺角砵蘭街189號1樓

龍蝦蟹肉包配凱撒沙律薯條
(用甜排包好似怪怪地?一口食落去好似甜味已經蓋過晒啲餡)

黃金流沙軟殼蟹龍蝦汁意大利燴飯
(有啲失望,軟殼蟹林哂,但係個飯就好好味喎,又唔會太硬)

炸水牛芝士條

紅棗桂圓薑母茶、超級水果茶,香荔西西茉莉沙冰

京都丹波紫薯疏乎厘

埋單$66x.

——————————————————-

補返第一次嚟食嘅下午茶先,嗌咗:

炸薯條配黑松露芝士汁
(個黑松露醬先係主角,👍正,好香濃嘅菌味)

忌廉芝士磨菇釀雞翼
(勁濃嘅芝士味,加埋蘑菇餡好有咬口,連埋雞翼一齊食好香口)

超級水果茶
(茶甜甜地,水果都好豐富,有西瓜、橙、菠蘿⋯)

紅柚菲芷(酸酸甜甜)

茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓