2017-05-14
我地真係好鍾意食海鮮。放左工,近近地就去築地食壽司刺身啦!去到立食區,原來已經唔係立食喇!每個位都有張高櫈,interesting。叫左一個小壽司set 同海鮮拼。唔記得係邊個set ,淨記得係$98 啦~ 呑拿同甜蝦都唔錯嘅。另外,就叫左個海鮮塔。主角龍蝦係唔錯,啲肉好實,啲膏好香。配角當中,鮑魚係幾好食,口感剛好。但其他,例如帶子,佢有少少烤過,但又凍番晒,個食物溫度好奇怪。其他,不過不失。另外,上次到宜家,我地都唔明點解鼓油要用帚掃,我地覺得好唔衛生。當佢日日洗個帚,咁即係由朝早件三文魚同無宜家件呑拿魚都係同一個帚。啲菌其實keep 住喺個鼓油樽成日。當佢個個客都新帚,個樽鼓油都唔係全新,啲帚掃完件刺身又放番入去。唔...築地都係貴價gimmick 野,呢個價錢應該可以食到好食啲環境好啲地理位置方便啲嘅地方。
叫左一個小壽司set 同海鮮拼。