2018-04-07
小學雞放假,一日到黑追住我帶佢去街。趁假日帶佢嚟黃埔行吓,順便帶佢嚟呢間「海賊王」主題餐廳。門口有間主題精品店,食完可以買吓紀念品。場內有好多海賊王人物,小學雞不斷要我幫佢影相,要send俾同學仔睇喎。嘢食佢發辦,即管叫啦~雜菌忌廉湯$48忌廉味好濃,但雜菌味道唔出,一般般。Luffy BBQ雞翼$58四隻小雞脾,預先起左肉出嚟,食得好方便,用手食最啱。Chopper蟹肉可樂餅$58圓碌碌,幾香脆,即炸的。入面見到有一絲絲蟹肉,又有啲洋蔥粒,但係裏面有多一種羶味,味道有啲似羊奶味道,唔知點解。西班牙海鮮飯$138材料幾多,青口、蜆、墨魚、魷魚鬚、蝦、西班牙辣肉腸,落單時店員溫馨提示會有少少辣,怕小學雞食唔到,佢話「駛乜驚」。入口只係微微辣,易入口,又幾惹味。Franky Super漢堡$138藍色漢堡得一次見,落單時仲問我地要幾成熟,幾貼心。星形薯餅,小朋友就最開心。Chopper雞蛋仔$78底層係雞蛋仔加忌廉,忌廉唔會太甜,而雞蛋仔就唔夠脆又略為硬,上面係棉花糖,影張相,呃吓LIKE一流。搭正九點,廣播話有場SHOW,現場會將燈光調暗,跟住有啲燈閃閃吓,有啲DISCO feel,小學
嘢食佢發辦,即管叫啦~
雜菌忌廉湯$48
Luffy BBQ雞翼$58
Chopper蟹肉可樂餅$58
西班牙海鮮飯$138
Franky Super漢堡$138
藍色漢堡得一次見,落單時仲問我地要幾成熟,幾貼心。
星形薯餅,小朋友就最開心。
Chopper雞蛋仔$78
搭正九點,廣播話有場SHOW,現場會將燈光調暗,跟住有啲燈閃閃吓,有啲DISCO feel,小學雞勁興奮啦,連我都以為「有真人扮海賊王角色」出嚟表演,點知原來係喺屏幕播片,我就得啖笑啦,小學雞卻極之Enjoy,好吧,就陪你一晚,重拾一下童真吧!