2021-10-10
☆ 大街餐廳大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街其實落雨又有咩好怕喎XD 黑雨下嘅迪士尼,所有野嘅等候時間都係0分鐘,而呢個tea set聽講平時係爭崩頭嘅,所以難得入到去少人就一於試下先。✦ Main Street Corner Cafe Afternoon Tea Set方便大家參考我跟返相片次序打食物如下:榛子朱古力撻及紅桑子朱古力蛋糕香橙泡芙及即烘鬆餅士多啤梨棉花糖夾心曲奇餅馬卡龍及鮮雜果沙律鮑魚蘑菇撻牛小排配雞肉慕斯黑松露炒蛋蘆筍煙三文魚卷配粟米脆包蒲燒鰻魚配蘑菇脆包芝士蘑菇釀雞翼香炸脆網南瓜春卷香炸蝦膠魷魚酥飲品:暖心朱古力烏龍芒芒茶整個tea set嘅咸點都好正常,某d都幾好食tim嘅,但甜點就真係唔太ok,太甜啦舊朱古力,食到我起晒痰( ・᷄ὢ・᷅ )得一個甜點我覺得好食,就係棉花糖夾心曲奇餅嗰個,其他就要唔食舊朱古力會比較好d,不過食tea 9成都係為打卡唔會預左食物質素好好,同埋呢到價錢唔貴其實食下影下相都無妨,而且其實我覺得呢到環境都幾好,好似一間玻璃屋咁,幾舒服。提提大家:如果有興趣試就要進入樂園後去餐廳登記,店員會留低你電話,之後會收到sms通知你排第幾,然後3pm左
大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街
香炸蝦膠魷魚酥
飲品:
暖心朱古力
烏龍芒芒茶
提提大家:如果有興趣試就要進入樂園後去餐廳登記,店員會留低你電話,之後會收到sms通知你排第幾,然後3pm左右去拎枱就ok(*¯︶¯*)