2021-06-20
呢個「雲朵雞蛋飯」 又名TKO佢唔係好好食 又唔係好難食但就十分好玩 口感亦好特別鍾意打咭嘅 絕對可以考慮生雞蛋伴飯配吞拿魚腩蓉 HK$ 68吞拿魚腩蓉加Fluffy蛋白再加雞蛋黃,仲有辣椒碎同蔥花豉油畀你淋落去撈嚟食,而價錢都只係咁,就當然要試吓啦!不過當見到碗飯「真身」確係失望,啲吞拿魚腩蓉少到一個點,個味好唔突出,但整體嚟講個飯好夠蛋香,蛋白同蛋白嘅香味又夠分明,都算係水準之上嘅。生雞蛋伴飯配鰻魚 HK$ 88呢個只係將魚腩蓉換咗做鰻魚,但份量就好多。個鰻魚甜甜地,夠晒魚味,同呢個「雲朵雞蛋飯」出奇地咁夾。炸雞 $58 見炸雞咁平,一心諗住嗌嚟加餸,但真係唔加好過加,個雞係有「Up」味,十分之唔愉悅,呢個炸雞亦係令我哋可能唔再回頭嘅原因,奉勸貪新鮮食「雲朵雞蛋飯」時真係唔好嗌。(佢爭啲令我想俾劣評)其實如果對食要求唔係好高,只係鍾意坐得舒服,食得有美感,呢間餐廳係可以一試嘅。
佢唔係好好食 又唔係好難食
但就十分好玩 口感亦好特別