2015-08-30 1240 瀏覽
我同朋友都好中意食西餐, 間唔中亦樂於試唔同國家嘅特色菜式, 所以呢間fusion菜真係非常啱我地胃口!先黎一客沙嗲雞肉串, 4串雞肉, 串串都非常之好食, 肉質鮮嫩, 基本上唔駛任何醬汁都已經夠滋味, 如果中意少少辣味嘅, 沙嗲醬亦係非常之值得嘗試!雞串之後, 繼續係小食時間, 我同朋友就叫左一客咖哩角。本身我地以為只係三角形扁平嘅咖哩角仔, 但係原來係餡料豐富、份量都幾大嘅咖哩角。外皮炸得金黃香脆, 餡料亦充滿印度風情, 味道都頗辣!!蒜蓉焗蠔亦都係我地另一小食選擇, 鮮味十足當然就唔駛多講, 最正嘅就係蠔上適量嘅蒜蓉同埋香蔥, 令海鮮味道昇華!之後, 我地兩人都各自叫一個maincourse, 每個餐都跟一份薄餅同埋餐湯。餐湯飲落似雜豆湯, 味道酸酸地, 非常開胃; 而薄餅焗得非常香脆, 點埋餐湯一齊進食, 真係最佳享受!呢個焗龍蝦及龍蝦汁配墨魚汁麵係我朋友order, 本身我就唔太中意食墨魚汁麵, 但係呢個麵用上龍蝦汁烹調, 味道當然好食啦! 而芝士焗龍蝦亦同埋出色, 我偷食左小小份量, 都食得出肉身非常彈牙!中意食肉嘅我, 就揀左呢個燒羊扒。6成熟嘅羊扒, 切出黎仲有微微嘅血

中意食肉嘅我, 就揀左呢個燒羊扒。6成熟嘅羊扒, 切出黎仲有微微嘅血水慘出, 肉身亦略帶粉紅。味道方面, 廚師煎得表面夠香, 味道有少少醃料醃過後, 非常之好食!!
餐飲方面, 我就加多少少錢, 叫左呢杯芒果奶昔。鮮果味道濃郁, 入口絲滑, 咁清新嘅飲品, 就最適合食左咁多肉之後飲~~
飯後甜品, 我地就試左呢個非常有特色嘅蘋果批配雪糕。佢地嘅蘋果批, 其實就係一球香脆嘅炸物, 入面放有蘋果蓉。我地將凍冰冰嘅雪糕, 放入啱啱炸好嘅炸物入面, 冰火之間嘅感覺, 真係非常特別!!
2015-08-25