餐廳: 大家樂
資訊:

2010-07-19 21 瀏覽
雖然是假期, 但為了食早餐, 早了起床, 來到門口, 約八點, 都唔少食客喎, 不過都唔難搵位. 因為坐位夠多, 仲可以舒舒服服一個人坐一張枱慢慢嘆.叫了糯米雞粥餐, 因為有coupon, 慳了$2, 感覺上抵食D.糯米雞頗乾身, 份量足, 包著饀料的外圍糯米只是薄薄一層, 相對顯出饀料份量頗多. 除了有隻雞翼, 有塊冬菇, 更有一小段臘腸. 另外, 真有點意想不到, 在醬汁中, 除了有碎肉粒, 還有碎蝦米和碎冬菇, 以致大大增加了豐富感. 皮蛋瘦肉粥都頗綿, 味道唔錯, 由於在粥裡有幾粒較大的皮蛋和肉, 所以就多了些口感.相對之下, 熱奶茶就未夠理想了, 覺得佢濃得嚟却欠茶味, 不過都okay的. 最近幫襯過大快活的同類早餐, 覺得都滿意的, 但若果要比較, 今日食物水準就略勝了.另外, 我幾欣賞這裡執枱呀姐唔會在客人未食完, 就走過來要收嘢, 攪到食都食得唔安樂.

2010-07-18
$20 (早餐)