2018-12-11
是日男朋友仔接我放工,就帶我去番工附近既S2鐵板燒食好西,豪請我食依個海膽杯盛宴$1888/二位。個套餐真係勁多野食,包括左:沙律:蟹肉黑醋沙律杯,沙律杯既底部放左一D生菜,而表層就放左大量既蟹肉,同埋蕃茄仔同埋豆腐,再灑上薄薄一層甜甜酸酸既黑醋,十分開胃~刺身:北海道3點盛盒,盛盒入面有3種唔同既刺身,有超鮮甜既北寄貝,厚甜既三文魚,同埋大大隻既牡丹蝦!仲要相當新鮮~正!招牌菜式:樂師傅十層海膽杯,海膽杯簡直每一層都有驚喜,雖然係迷你版 但絕對唔慳皮!表層插住一塊燒白鯪魚煎成既薄脆,之後放左大大舊既北海道紫海膽同埋帶子,下一層再放左沖繩既海葡萄同埋三文魚籽,三文魚子下面又再放多左層海膽,簡直啖啖都充滿驚喜,啖啖都係味蕾上既享受。蟹粉甲羅燒海膽杯:表層有鮮甜既海膽,之後再放左層沖繩既海葡萄同埋三文魚籽,而底層就係蟹膏北海道海膽流沙松茸大蝦多士,依個簡直係鮮、咸、香於一身!海膽焗原條海參:依個係我最鐘意既一道菜,唔單止混合左中日兩個國家既菜式,同時海膽整成既醬汁混合入,海參入面係估唔到甘夾,忍唔住一啖接一啖甘樣食!~海鮮:海膽芝士醬焗龍蝦,新鮮既海鮮無需要太多既調味,只係簡單放一層海膽芝
個套餐真係勁多野食,包括左:
刺身:
招牌菜式:
蟹粉甲羅燒海膽杯:
北海道海膽流沙松茸大蝦多士,依個簡直係鮮、咸、香於一身!
海膽焗原條海參:
海鮮:
海膽芝士醬焗龍蝦,新鮮既海鮮無需要太多既調味,只係簡單放一層海膽芝士醬
再焗一焗就已經鮮到不得了,仲要廚師超貼心,切好晒比我地~又好食又方便
肉類:
A5和牛松茸海膽卷,薄薄一層既牛肉片,再包埋一大舊海膽,果種滋味真係好難形容!就係好味囉~
食事:
蟹粉海膽黑松露炒飯,我地食完甘多野之後,已經肚仔漲晒,估唔到個炒飯仲好足料~一大盆,仲要師傅將蟹粉、海膽、黑松露完全混入飯入面,真係好香好惹味!
燒野菜
食左甘多好西,梗係要食番D菜啦~幫我地清清腸胃
吸物:
S2特色松茸蜆湯,依一道菜上枱果時,我同男朋友仔都好好奇,點解有個袋仔載住既?之後店員就幫我地剪開,果陣松茸真係撲鼻而來,飲落口蜆味十足~簡單得來又好味!
甜品:
海膽雪糕,最後依個甜品真係誠意十足,成個雪糕充滿海膽味,仲保留左少少海膽既口感,好得意!
估唔到依餐充滿驚喜,樣樣菜式都相當特別~而且絕對食到肚仔漲晒甘出來!