2017-03-22 211 瀏覽
男人話佢都要慶祝佢的情人節,乘機屈我請食飯,apm 等佢放工,然後一齊行去巧明街我哋一間幾鍾意嘅樓上西餐廳。簡單嘅裝修,但就有不同 lighting 嘅效果,每張枱都點上真蠟燭🌹為咗增添浪慢氣氛,我地點左梨味果酒唔可以空肚食晚餐,所以嘆番個小食先,而家周圍都興慢煮,泰國汁酸酸辣辣好開胃,醉鮑魚有少少酒味,原只鮑魚夠彈牙啊店長可能見我地選擇困難症發作,主動過嚟介紹一啲 off menu 推介。我哋一於試吓慢煮牛肋骨。果然冇介紹錯,牛肉鮮味到不得了。最終我哋都決定了 Set dinner。最先上的沙律真係靚到不得了,份量足之餘仲有好多新鮮生果,仲有大蝦,唔講差啲以為係主菜添啊!Daily soup 一啲都唔馬虎,香甜的南瓜湯。主菜是一個很特別的鹿兒島有骨黑豚豬鞍,鮮嫩可口,尤其是唔會太肥又唔會太瘦,咬落去先至有口感。好喜歡他伴有楓糖芥末籽,甜甜地又辣辣地,好有口感的青蘋果茸應記一功。最有驚喜的還是跟 set 的甜品, 花畫得好靚,芒果蛋糕絕對 yummy, 充滿春天氣息整體感覺幾好,食物質素高,最緊要係價錢合理。
Daily soup 一啲都唔馬虎,香甜的南瓜湯。
整體感覺幾好,食物質素高,最緊要係價錢合理。
慶祝紀念
情人節