2014-11-12 1026 瀏覽
之前見到食評有女人味眼淚雪榚,好似好特別!粉藍色好靚,加上黑色雪榚筒,好特別!收工就約埋同事一齊去試食新款雪榚!去到門口已經出現人龍, 其實係雪榚在店面門口位置,玻璃圍起,白色為主,好企理乾淨!雪榚櫃台內只有一個女店員,大家慢慢排隊!等了大約5分鐘!就到我們了!但今日無眼淚味,又無黑色雪榚筒,只有膠杯裝 今日有薑味(男人)及奶茶(女人),我同同事選各一款,佢嗰款黑色好吸睛,超特別!但我們一食就後悔,薑味超重,好辣,又無甜味中和,辣到苦!男人果然要食得苦中苦! 同埋有心理準備會食到成棚牙同咀唇都黑色, 仲要抹唔甩!女人奶茶就香而不滑,好香奶茶味,口感似沙冰,唔重奶味,味道我like!一塊大馬卡龍,上面有個女人側面(我無試男人)咬落煙韌,微甜,我係第一次覺得馬卡龍好食,之前試過嘅都太甜!今次令我對馬卡龍改觀!店員小姐好小心,因為得佢一個,佢戴有手套的一隻手唔會掂錢,所以找贖比較慢,不過無所謂,見佢好禮貌、好專注!而當我知道無眼淚食時!話我哋唔需要咁多眼淚!佢都即刻笑!
同埋有心理準備會食到成棚牙同咀唇都黑色, 仲要抹唔甩!

男人薑味雪榚
女人奶茶味雪榚
餐牌
大排長龍
2014-11-08
10 分鐘 (外賣自取)
女人奶茶味雪榚