2023-12-06 39 瀏覽
店名: 甜姨姨私房甜品地址: 天后清風街13號地舖天后站 A2 出口, 行4分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5位於天后既甜姨姨真係由細食到大👧🏻,同班朋友去銅鑼灣食飽飯🍽,都會行埋去清風街食埋甜品先散band👯‍♀️~港式甜品店加台式🧋同西式🍴,今次叫左兩款甜品🍰,分別體現到兩種風格同港式甜品既融合😼~楊枝甘露 (配西米露,加芝麻湯圓、芋圓) ❤️❤️❤️❤️$55 (+18+18)港式甜品店點少得楊枝甘露呢個傳奇option☺️!大方咁俾新鮮芒果塊🥭同楊枝果肉🍊,配上夠甜既芒果汁粒粒西米露做底😋,冇加奶🙅🏻‍♀️,乳糖不耐症既人士唔使擔心🥛胃食既我仲加左芋圓🍠同芝麻湯圓🥣,芋圓有芋頭、蕃薯同紫薯味😍,相當煙韌!細細芝麻湯圓皮薄餡靚🤌🏻,唔會過甜,推薦👍🏻!特濃朱古力心太軟 ❤️❤️❤️❤️❤️$88特濃朱古力心太軟要等15分鐘⏱,我地食完上一碗甜品啱啱好上碟😻~心太軟外脆內軟🍫,朱古力甜度調較得啱啱好😽,唔會太甜🤗,入面溶岩流心部分好澎湃🤤!除左心太軟本尊外,仲可以選配指定Haagen-dazs雪糕🍦,好驚喜🙊!今次揀左焦糖脆餅雪糕🍨,焦糖味🍮唔會過甜,脆餅令到雪糕層次十足😳!

店名: 甜姨姨私房甜品

地址: 天后清風街13號地舖
天后站 A2 出口, 行4分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

楊枝甘露 (配西米露,加芝麻湯圓、芋圓) ❤️❤️❤️❤️
$55 (+18+18)

特濃朱古力心太軟 ❤️❤️❤️❤️❤️