bowieyan9812
田園風格多國菜,so chill 的中午❤️❤️
bowieyan9812
2021-11-01
關注

💬一行入依間餐廳就有種好FRESH既感覺。田園風格的佈置令人覺得好似晌室外進食咁。我同朋友係中午時間去,相信夜晚去既話會更加CHILL,下次會試試。依度空間算大,唔會有擠迫感覺,適合同朋友相聚。我地叫左兩個SET LUNCH,餐牌選擇都算多,丼飯、烏冬、意粉、意飯、漢堡,同扒樣樣有齊,啱曬唔同口味既人。我同朋友就叫左兩個SET LUNCH share嚟食。

💬每個set lunch會配送精選餐湯/ 沙律,仲有餐飲一杯

🥗前菜沙律

我想讚一讚個沙律,一上枱已經見到佢好大碟,心諗食菜都可以食飽 (講笑),上面有蕃茄仔同粟米粒,不過冇諗過啲醬會咁多 (因為我個人唔太中意沙律醬),我下次去會預先叫佢少醬。但抵讚既係啲菜食落口好fresh,唔似出面啲沙律菜食落口就知放左好耐。唯一美中不足可以就係佢係原塊菜咁放,太大塊一放入口就成塊臉都係,要用刀切一切開再食好似就美觀少少哈哈。但整體係滿意既。

⭐評分:4.5/5

🍽香蒜辣椒欖油牛柳意大利麵 HKD 78

依碟意粉既香蒜味好出,辣度唔錯,應該係3小辣既程度,令意粉十分惹味,份量算多,意粉質地比較硬身,鍾意有咬口既人應該會滿意,但可能因為意粉煮得唔算耐而調味足夠,佢煮出黎之後個感覺係意粉吸左味,但又唔會吸左啲油,再加上碟面既青瓜絲中和左意粉既油膩感,所以食落唔會有咩負擔。而牛肉都鮮甜同埋唔少,都算幾抵食。

⭐評分:4/5

🍽烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條 HKD 99 (必食+超抵)

超巨型漢堡,一上枱已經「哇」左一聲出黎,擺盤靚爆之餘,味道真係冇得彈。首先係個包烘得恰到好處,外脆內鬆軟,面頭已經一塊大啡菇趴左晌度等人魚肉,一切開啲汁係即時「標」出黎,juicy到一個點。牛肉切開後係見到粉紅色,又香又嫩,正到暈,配搭芝士、洋蔥,一齊放落口既時候簡直幸福感MAX。薯條方面就係即炸薯條,熱辣辣,又粗又大條,好香好好食,整體性價比極高。

⭐評分:5/5

🍽檸檬海鹽甜薯 HKD 19

本身以為係好似OUTBACK咁一大舊甜薯出黎,原來係好似薯條咁形狀既。所以今日都食左幾多薯條。但佢係真係甜薯做,係炸甜薯,都幾好食,甜甜地又唔會漏。但因為我已經有個漢堡薯條,食咁多真係有啲OVER…但如果係叫其他SET 既話都真係可以試試,幾甜別既薯條,炸得好香。但唔知係咪因為太甜,食到後尾,會開始覺得依個味有少少厭,所以建議都係3-4人先食,「少食多滋味」呀!

⭐評分:3.5/5