2022-09-02
上次同朋友gathering試咗呢間野玩田店,今日決定encore,試吓餐廳嘅半自助午餐。餐廳傢俬以木系為主,落地玻璃採光十足。我座位旁邊放左一排既小幼苗🌱,加上天花上面嘅樹葉裝飾,令餐廳散發一陣田園氣息。我地加左$58就可以任食buffet bar既食物,食物款式幾多,沙律有好多配菜選擇。甜品方面有布朗尼、芒果布甸等等。星期一至五walk-in頭二十位可以免費升級buffer bar🤩今日既湯有南瓜湯,不過略嫌質感太稀。- 香辣蒜片海蝦意大利麵賣相普通,但整體味道唔錯,辣度非常持久。蝦亦好大隻,肉質彈牙。- 慢煮烤草飼安格斯西冷扒配黑松露燒汁及薯條本身西冷扒無咩脂肪,肉香多過脂香,西冷扒經過慢煮後肉質幾嫩滑,食落唔覺有筋。黑松露燒汁好惹味,另外仲有薯條同沙律。總結而言,西冷扒幾出色,buffet bar都值得加錢,餐廳環境非常適合週末brunch!
今日既湯有南瓜湯,不過略嫌質感太稀。
- 香辣蒜片海蝦意大利麵
香辣蒜片海蝦意大利麵