2018-05-11 57 瀏覽
我同朋友係yoho行完街睇完戲就去左搵野食,今次就揀左係yoho既金田家。今次叫咗激辛拉麵同黑松露拉麵黑松露拉麵而且仲追加左糖心蛋添!拉麵水仍然十分高,豬骨湯底香濃唔係坊間溝水用粉開出嚟嘅湯底,而且仲感覺到有啲膠質黏住,好足料,黑松露味道雖然唔濃,但令到成碗湯好香增添食慾,映入眼簾的是黑松露拉麵琥珀色的湯頭,淡淡的黑松露醬香撲鼻而來,入口吃得出黑松露香與豚骨的風味。拉麵麵條亦是一大特色,吃起來完全合符我們的期望,香滑軟彈,令人稱心如意。麵底佢有四個硬度揀,我揀左「硬」,very good,而家係個比較幼身有咬口唔會一pat o野既質感,我鍾意呢隻軟硬度。另外加o既溏心蛋真係好正。辛辣拉麵湯底唔算好辣,唔太食得辣嘅朋友都可以試一試,但就冇咗豬骨湯底嗰種好濃烈嘅感覺。大將餃子,鬆脆嘅餃子一向都是我的緻愛,這款餃子嘅皮夠薄,好味道。飲品方面我叫左可爾必思,可爾必思冇溝左水既感覺,十分滿足。

飲品方面我叫左可爾必思,可爾必思冇溝左水既感覺,十分滿足。