2023-04-16
用心 以心 良心 九龍城居酒屋位於 #九龍城 #福佬村道 呢間 #居酒屋 就係 #必食推介 佢地唔單止有 #自家品牌 嘅 #純米大吟釀 #千德更為咗可提供更優質嘅建議俾大家 要求埋佢地嘅駐場經理考取 #國際唎酒師 鍾意飲 #sake #大吟釀 嘅真係要去同佢地交流吓😉今次巧遇佢地嘅駐店 #小王子 Rico 🤭🤭介紹咗隻由佢地係 #日本 師傅 親手由每粒米就開始揀取嘅 #手造 #純米大吟釀剛剛於3月先完成 封瓶就即刻空運ship嚟舖頭 食物方面 簡直係 #出色 👍🏼👍🏼👍🏼佢地於今年1️⃣🈷️親自飛到日本 #嚴選食材我地今日就有口福🥰遇到Rico 推介最新鮮 同 時令嘅食材俾我地🫶🏼#愛知縣活平貝刺身雖然外表似帆立貝 但食落肉質差好好好遠比較爽口 而且好鮮甜 #日本時令活蠔配有馬山椒 #宮城蠔本身活蠔好肥美juicy 再加上甜甜酸酸嘅 #有馬山椒 令味覺享受提升🤤唔係筆墨可以形容到😌#青森大間鮪魚盛合大拖羅 中拖羅 赤身 各兩件Rico 仲溫馨提示係有次序食架💁🏻♂️赤身 魚味最濃中拖 就有啲油脂大拖 油脂最高 所以有入口即溶嘅感覺#伊勢海老燒 (兩食)呢個真係不得了😋😋😋😋😋難怪係佢地舖嘅
佢地唔單止有 #自家品牌 嘅 #純米大吟釀 #千德
Rico 仲溫馨提示係有次序食架💁🏻♂️
赤身 魚味最濃
中拖 就有啲油脂
大拖 油脂最高 所以有入口即溶嘅感覺
#伊勢海老燒 (兩食)
呢個真係不得了😋😋😋😋😋
呢鍋粥又真係不得了🤤🤤🤤
飲啖個湯 已經感受到有幾咁濃郁
米飯同菇都完完全全吸收哂龍蝦頭嘅精華
而且以石頭鍋煮 作為最後一道菜式 夠哂暖胃
❤️🧡💛呢餐真係非常滿足 特別多得Rico推介 每一道都咁出色💛🧡❤️
難怪佢地咁多熟客仔❣️