2025-07-03
呢間店我都去食過好幾次,地方唔算大,人多用餐時會坐得比較迫,食物水準整體算唔錯 ,不過我就覺得食物味道上會偏濃味。《綿綿魚肚黃金雞湯麺》非常喜歡呢個黃金雞湯底,好似佢哋介紹咁話,每喝一口味道甘香濃郁,黏口而不膩,確係令人回味無窮。加上其他豐富配料(魚肚,去骨雞件,雲吞),非常真材實料。 但可惜麵條用上我不大喜歡的幼身麵條。 《原隻鮑魚. 汁煮洋薏飯》 用咗鮑魚汁汁煮方式來煮白飯,再加入洋薏米。每粒米吸收晒濃郁鮑汁精華,食時飯粒惹味,煙韌,有咬口 。不過碟飯味道上就鹹了點,應該調味上可作改善。《紅蝦油櫻花蝦湯麵》又係呢度另一招牌嘅湯麵。主角換上了蝦 。湯底用上鮮蝦,鮮魚熬製,味道濃鮮惹味,再配上彈牙原隻蝦。吃罷口腔仍然留下濃郁蝦味。《海南雞飯》真奇怪,而家好多食店,將雞拆咗骨都會叫海南雞。呢度嘅雞又係完全拆晒骨, 不過雞又真係做得唔錯。 至於雞飯嘅飯就唔係太啱我口味。《黯然銷魂刈包》《雞蛋雞肉沙律菜》
《綿綿魚肚黃金雞湯麺》
《原隻鮑魚. 汁煮洋薏飯》