2016-05-16 1257 瀏覽
好耐無食過放題,所以心思思喺OPENRICE揀左尖沙咀呢間相撲手食,一早就BOOK左6:15,去到首先喺樓下排隊等上去,等左大概5分鐘就開始上樓入座。一坐低,一定係例牌tick刺身食同壽司先,交左紙好快就一盤盤到左:賣相好靚,三文魚剌身都算厚切,生蝦好大隻!黑松露壽司、火焰蝦壽司同花之戀都好鮮味!值得讚係壽司嘅飯團SIZE都細舊,可以食多好多唔同種類都未飽!!!仲有特別製作壽司 - 牛肉泡菜卷,味道唔同一般日式壽司,有驚喜!!!吞拿魚海膽手卷,紫菜仲係脆,仲未"淋",所以係即包,另外海膽唔腥都ok!飲品試左呢個石榴汁,個人都幾中意,大家可以試下:除左自己寫紙叫嘅食物外,佢仲有精選限量食品,店長會開咪同食客講有特別菜式,有興趣可以舉手要一份。呢一份係栗米蘿白雞腳湯,好足料,真心估唔到放題都可以有飲煮家湯嘅感覺,哈哈。。。三文魚水撥都係店長開咪嘅限量食品,呢個真係勁好食!d肉好滑好嫩!!!之後有兩位師傅推左兩大盤生蠔出黎,店長開咪話生蠔時間開始,原來只要upload相上相撲手FB PAGE就可以有兩隻生蠔,如果唔係,LIKE PAGE都有一隻的。排完一次可以再排,不過如果無人排就會直接推返

賣相好靚,三文魚剌身都算厚切,生蝦好大隻!
飲品試左呢個石榴汁,個人都幾中意,大家可以試下:

之後有兩位師傅推左兩大盤生蠔出黎,店長開咪話生蠔時間開始,原來只要upload相上相撲手FB PAGE就可以有兩隻生蠔,如果唔係,LIKE PAGE都有一隻的。排完一次可以再排,不過如果無人排就會直接推返生蠔入去,唔等人嫁,所以想食要趁快排多兩轉。。。
d生蠔都幾鮮味!唔配汁仲好食!
甜品,係啫哩,配埋蜜糖又真係幾好食!
我第一次去呢間,感覺好新奇,員工同食客好closed,真心讚!特別係店長做野好上心,俾個like!
2016-05-14