2022-11-19 17 瀏覽
🔹️Y Dining🔹️餐廳幽暗既藍色燈光,比人一種好舒服既感覺每枱都有爉燭燃點著,增加浪漫氣氛。係到用餐會有種賓至如歸既感覺,員工服務態度很好。除了精緻既擺盤外,食物質素亦好有保證🥢龍蝦濃湯龍蝦湯既質感滑稠味道濃郁,仲有一粒粒既龍蝦肉,肉質彈牙🥢西班牙辣肉腸煮蜆辣肉腸放入燉煮料理中,增添風味與口感👍辣肉腸份量不算多,卻香氣撲鼻,滿滿既蜆,配上已有少許鹹甜味既脆包食,更加惹味🥢時令活魚原條香煎,做到外皮脆魚肉鮮嫩,放入檸檬及蔬菜烹煮,更帶出魚既鮮味。職員話呢款肉質鮮嫩,有點似三文魚既質感👍魚表面還有用蕃茄打成既泡泡,令我想起魚在海中Blue Blue Blue既畫面🤭🥢砵仔酥皮焗牛面頰肉與牛面頰肉既相遇,肉質軟腍,好似唔需要咀嚼已經可以係口腔化開,真係好食到難以形容☺️ 加上脆卜卜既酥皮一齊,真係好夾,推薦!🧁意大利芝士餅 Tiramisu呢到既Tiramisu係以傳統意式做法,以兩層Mascarpone Cream夾雜浸過咖啡酒既手指餅,帶有濃郁既咖啡酒香及軟滑既芝士,層次更豐富飲品🍹Orange Souash橙味偏重,酸中帶甜既味🍸Burning煙熏威士忌
🔹️Y Dining🔹️

餐廳幽暗既藍色燈光,比人一種好舒服既感覺

🥢龍蝦濃湯
龍蝦湯既質感滑稠味道濃郁,仲有一粒粒既龍蝦肉,肉質彈牙

🥢西班牙辣肉腸煮蜆
辣肉腸放入燉煮料理中,增添風味與口感👍

🥢時令活魚

🥢砵仔酥皮焗牛面頰肉

🧁意大利芝士餅 Tiramisu

飲品
🍹Orange Souash
橙味偏重,酸中帶甜既味

🍸Burning
煙熏威士忌