2019-03-17 19 瀏覽
汕頭街不嬲都好多特式餐廳,今次經過就呢間餐廳既門面吸引住,有對外既bar台位,好chill既感覺入到去店員好用心介紹推介既菜式,我地先發現原來唔係普通西式cafe咁簡單,係食中西fusion菜😳Menu設計好有特色😳封面係九龍皇帝既作品,充滿港式風格最後叫左三樣野😋蔥油餅配花雕雞肝醬有別於平時淋身既蔥油餅,呢到既蔥油餅好香好脆,花雕汁同杞子係啫哩狀,食落甜甜地又有酒香,配埋咸香味既雞肝醬塗上蔥油餅到,好新穎既配搭,食落幾種味道混埋一齊好夾,唔會覺得奇怪,下次一定要試埋佢既strawberry乳酪醬😋叫左份話梅乳豬認真,係我食過最好食既乳豬同中式既唔同,平時中式就係為左食個脆卜卜既皮,但呢到除左塊乳豬皮脆之外,一咬落去d脂肪係半溶狀態,入口即溶,乳豬肉質多汁嫩滑🤤🤤配埋酸酸甜甜既話梅醬,可以食哂成碟都唔會滯,好好食!另一道main dish叫比翼雙飛,即係乳鴿同酒樓食既乳鴿非常唔同,呢隻乳鴿完全唔需要額外加醬汁,因為已經入哂味,乳鴿一咬落去又係好juicy,咇哂d肉汁出黎🤤仲有炸雲吞皮,好香口好脆,配埋個香香辣辣既sauce,好夾😛最後叫左杯Rose honey oolong tea,淡

Menu設計好有特色😳封面係九龍皇帝既作品,充滿港式風格

最後叫左三樣野😋

蔥油餅配花雕雞肝醬

叫左份話梅乳豬
認真,係我食過最好食既乳豬

另一道main dish叫比翼雙飛,即係乳鴿

最後叫左杯Rose honey oolong tea,淡淡玫瑰味既茶,飲落好清新,岩哂配呢幾款較濃味既食物😋

成餐飯都feel到呢間餐廳煮野食真係好用心,仲咁有新意諗到咁有特式既fusion菜,下次一定會再黎😋