2022-04-20
依間位於銅鑼灣既cafe主打各款精品咖啡同西餐,餐廳會定期與不同藝術家同慈善機構合作做展覽,充滿藝術氣息,食野之餘仲可以近距離欣賞到不同油畫同立體畫, 餐廳既名稱「度」,代表咖啡的溫度,做人的溫度、態度同深度,除左係一間咖啡店,仲係一個讓各種文化,藝術滙聚既平台,而綠色既店舖門面同木長椅仲好適合打卡影相🤍🤎🤍Smoked Salmon Egg Benedict($98)一切開蛋汁就湧哂出黎😛特別既係佢上面淋上既吾係蛋黃醬而係黑醋,中間有兩層多士,口感外脆內軟,仲有parma ham,牛油果,沙律菜同煙三文魚,牛油果既香滑清新配parma ham同煙三文魚既鹹香好夾!!而且我好鍾意佢加左黑醋,甜甜酸酸再加蛋汁食好正🥰鮮茄虎蝦扁意粉($138)虎蝦都幾大隻,厚肉彈牙,而且吸收哂茄汁醬既精華好入味!意粉都煮得好有咬口,番茄味濃郁好開胃🤤橙汁咖啡($68)用鮮橙汁做底加上咖啡,飲落去比較fruity d既味道仲有d橙肉Earl Grey鬼佬鴛鴦($58)伯爵鮮奶茶加咖啡,飲落去有陣陣既伯爵茶香口感順滑,如果平時吾習慣飲太濃味咖啡既可以一試Matcha Tart($68)撻底質感紥實,抹茶味雖然
鮮茄虎蝦扁意粉($138)
橙汁咖啡($68)
Earl Grey鬼佬鴛鴦($58)
Matcha Tart($68)
撻底質感紥實,抹茶味雖然吾算好濃同回甘但抹茶餡口感好軟滑,而且吾會太甜,食完都吾會好膩