2019-09-20 32 瀏覽
好有心做既拉麵店馬鞍山區真係唔多野食,今晚黎到We Go Mall食飯,揾到呢間一龍拉麵,第一眼望到已經好想去食下,因為店舖形式好特別,好有係日本見到既拉麵店感覺,而且仲同商場本身空間融合左,所以好有空間感,舒服過一般拉麵店。店舖咁岩係商場個大電視隔離,如果有活動直頭可以食住麵睇。一坐低,店員先比杯水,座位係bar枱形式,可以睇住師傅整拉麵。落單首先要每人填張點餐紙先,除左就咁叫拉麵之外仲有好多小食加,所以決定乜都加黎食下!拉麵點左兩款,叉燒豚骨湯拉麵同香煎饅魚龍蝦湯拉麵。師傅整麵好有功架,睇人整麵原來都幾有趣。講番拉麵先,叉燒有燒過下,味道特別好,豚骨湯唔太咸,揀左直麵,個人覺得直麵比較夾豚骨湯。另一個麵就揀左曲麵,其實唔係真係太硬,亦都比較夾番龍蝦湯,講到龍蝦湯真係要再特登講一講,呢個係特濃龍蝦湯黎!濃到就黎有沾麵既級數,店家真係非常落重本整呢個湯,鍾意龍蝦味既人真係要試下。放係上面既饅魚係有燒過,肉一啲都唔實,好夠味又好易咬,呢個價錢食到呢個質素既饅魚係超值!另外拉麵跟埋個隻味蛋即係流心温泉蛋啲fd,本身比普通蛋多少少味,放落個麵度加唔少分數。小食方面友人見我個饅魚咁正就追加多左
好有心做既拉麵店

小食方面友人見我個饅魚咁正就追加多左份饅魚食,追加份量同我跟拉麵一樣,仲加左燒玉子、紫菜同餃子,燒玉子份量好多,味道微甜,大大啖好滿足,紫菜開頭有啲比個size嚇親,8蚊係加得過既,餃子就新鮮熱辣,香脆多汁。

食左咁多野真係非常滿足,雖然We Go Mall遠左啲,不過呢間舖值得特登過黎食,希望介紹到比多啲人知呢間有誠意做既拉麵店~