2019-07-17 129 瀏覽
去炮台山接先生放工, 見肚仔有啲我於是諗住是但搵啲嘢醫下肚, 附近有好多小食店, 見到呢間鋪頭有我至愛嘅綠茶雞蛋仔, 有個媽媽帶住小朋友等緊新鮮出爐嘅雞蛋仔, 而且店面好光猛整潔, 二話不說就叫咗一底😁好嘢食總係需要時間等待, 雞蛋仔係即叫即整, 大概等左8至10分鐘左右, 香噴噴嘅雞蛋仔就到手喇😋食落去蛋香十足, 有淡淡的綠茶味, 唔會太甜或太苦, 最最最重要嘅係!! 佢真係外脆內軟! 😋😋😋 等待嘅時候, 老闆仲介紹佢哋嘅豆漿係每日新鮮製造, 剛剛煲好咗, 於是我叫多杯豆漿試下, 唔知係咪因為係熱嘅, 覺得豆味特別香濃!! 真心未試過喺街外飲過味道咁濃郁嘅豆漿, 十級推介🤩
外賣自取