2017-10-20
旺角美食的確好多, 當中有好多質素都ok, 今日同朋友行去廣華街搵野食,本身朋友去開間餐廳倒閉左,剛好見到附近有間Yummy好似幾好,OP 左一輪,全部都笑哈哈,可以試下喔!Yummy 以紅白色裝修,的確好新,見老細仲整緊大餐牌及店內裝飾!我地一人只左一個Set, 因為set 比較抵食。 是日沙律 - 沙律醬蛋好食,上面鋪了層辣粉,多了一重口感,沙律菜加麻醬,冇得輸。餐湯 - 海鮮忌廉湯,味道係可以的,但我個人比較鐘意濃d。黑松露野菌飯 $138/set - 淡淡的黑松露味道,加上頂層的燒野菌,好好味! 燒野菌口,帶點兒煙熏味,好特別,大愛!飯的軟硬適中,粒粒飯都有黑松露味,正!咸豬手拼炸薯條 $206/set - 咸豬手焗得超級香脆,肉質嫩滑又夠咸味,估佢唔到啊!薯仔都加左辣粉,好食!是日甜品,不過不失。我地叫左蜜瓜奶雪$68, 蜜瓜味雪糕好香濃滑滑,蜜瓜超甜又多!奶雪味道好特別,可以一試!
我地一人只左一個Set, 因為set 比較抵食。
餐湯 - 海鮮忌廉湯,味道係可以的,但我個人比較鐘意濃d。
是日甜品,不過不失。