2022-03-25 296 瀏覽
提早暑假,來潮聖者眾。風聞元朗米芝蓮級數後巷小店不散人龍。屢次經過見頭不見尾的人龍,放棄左好多次。本襯今天下雨試碰運氣,依舊未散既人龍,唔…好一場來到就等下啦…..好熱血地排左2個半鐘。夠竟會唔會失望呢?排到個時..壓餅已經賣晒啦。🥲咁我唯有叫晒咁多款刈包,哈哈😆晒佢冷..其實總括而言。佢每款包既配搭都好match. 中西合璧,帶創意既台式刈包,包係軟綿綿又帶點煙韌,口感係唔錯。而每一個items 都司傅係親手製作,真係一d都冇馬虎,係用心的食出誠意。雞扒好juicy,五花腩好腍唔肥。醬汁會用咖喱魚蛋汁,柚于醬,芥末,酸菜粒,每款都好有特式,鹽,甜、酸、辣,口味好豐富,每款包配菜有不同,西洋菜、雨衣甘藍、紫洋葱、菜鋪、青瓜絲、紅椰菜、全部都冇重覆喎,好勢利……係唸過踱過又試過既組合,全部都好perfect match😁😁唯有美中不足既係料多,係食既時候會論盡小小,食到尾時就就餘下較多包。台灣腸既炸皮同個蒜蓉,麻辣,五香粉又係好難忘,好惹味個雪糕潤餅有芫茜、花生、又係一個奇妙組合,一個唔錯既甜品。明白點解會咁多人排隊,雖然係等左好耐,見每個人都係好甘心情願地等,食落又真係有驚喜,為平淡的

台灣腸既炸皮同個蒜蓉,麻辣,五香粉又係好難忘,好惹味

個雪糕潤餅有芫茜、花生、又係一個奇妙組合,一個唔錯既甜品

明白點解會咁多人排隊,雖然係等左好耐,見每個人都係好甘心情願地等,食落又真係有驚喜,為平淡的抗疫期,為各為食小先鋒帶來慰藉😀😀屋企人都大讚好味😋
外賣自取